Sałatka z pieczonych buraków i kopru włoskiego
Sałatka z pieczonych buraków i kopru włoskiego to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 79 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz buraki, cebulkę kopru włoskiego, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków, kopru włoskiego i orzechów włoskich, Pieczona w piecu jagnięcina z karczochami, buraczkami i koprem włoskim, oraz Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli.
Instrukcje
W średnim naczyniu do pieczenia wrzucić buraki z tymiankiem, wodą i 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i gotować przez około 40 minut, lub do miękkości.
Lekko ostudzić. Odrzuć tymianek.
W małym naczyniu do pieczenia skropić koper włoski pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i piec 15 minut. Odkryć i piec przez 15 minut dłużej, lub do miękkości i lekko rumiane.
Do miski wlać soki z buraków i ubić ocet.
Dodać buraki, koper włoski i liście, doprawić solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.