Sałatka z pieczonych buraków i cytrusów
Sałatka z pieczonych buraków i cytrusów to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 125 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, orzechy włoskie, pomarańcze i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków z cytrusowym winegretem, Sałatka z pieczonych buraków i rukoli z cytrusowym winegretem, oraz Sałatka z pieczonej brukselki i buraków z cytrusami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozostaw korzeń i 1-calową łodygę na burakach; szoruj pędzlem.
Buraki umieścić na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania. Lekko zalać buraki sprayem do gotowania.
Piec w 400 przez 45 minut lub do miękkości. Buraki lekko chłodne. Odciąć korzenie buraka; zetrzeć Skórki.
W średniej misce wymieszać sok pomarańczowy i 6 kolejnych składników (przez czosnek), mieszając trzepaczką.
Dodać buraki, podrzucając delikatnie do powłoki.
Buraki wyjąć łyżką szczelinową i odstawić, rezerwując mieszaninę soku pomarańczowego w misce.
Dodaj warzywa sałatkowe i buraki do miski; wrzucić dobrze.
Umieść około 1 szklanki mieszanki zieleni na każdym z 6 talerzy sałatkowych; top każdy z około 1 1/2 szklanki buraków, 1/4 szklanki sekcji mandarynki,1 łyżeczka sera i 1/2 łyżeczki orzechów.