Sałatka z pieczonych buraków, cebuli i pomarańczy

Pieczone buraki, cebula i sałatka pomarańczowa może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz sok pomarańczowy, oliwę z oliwek, olej z orzechów laskowych i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków i czerwonej cebuli, Sałatka z pieczonych buraków z ciecierzycą i czerwoną cebulą, oraz Sałatka z pomidorów, pieczonych buraków i marynowanej cebuli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Odciąć łodygi i ogony z buraków. Nie obierać. Dno patelni wyłożyć folią.
Na patelni umieścić buraki i wrzucić je z połową oliwy z oliwek, solą i pieprzem. Piecz przez 25 minut.
Obetnij oba końce z cebuli perłowej. Następnie wrzucić je z pozostałą oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem.
Dodać cebulę perłową do buraków i smażyć dodatkowe 15 minut, aż buraki i cebula będą miękkie.
Obrać i usunąć membrany z pomarańczy ostrym nożem do parowania.
Pomarańcze pokroić na pół wzdłuż, a następnie w poprzek na cienkie plasterki. Posadź plastry, jeśli to konieczne.
Buraki obieramy i ćwiartujemy.
Buraki ułożyć na dużym talerzu. Buraki przełożyć na kawałki pomarańczy. Prażoną cebulę rozsypać wokół bitów.
W średniej misce, połączyć olej z orzechów laskowych, kolendra, i sok pomarańczowy.
Ubijać, aż dobrze się połączą i doprawić solą i pieprzem.
Skropić dressing na wierzchu i posypać kolendrą, prażonymi orzechami laskowymi i startym serem.