Sałatka z pieczonej marchwi i buraków z fetą, natką pietruszki i winegretem z kminku
Sałatka z pieczonej marchwi i buraków z fetą, natką pietruszki i winegretem z kminku to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz małe buraki, feta, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z marchwi pieczonej i surowej z awokado i prażonym kminkiem Vinaigrette, Sałatka z pieczonych buraków z fetanem i skórką cytrynową Vinaigrette, oraz Sałatka z buraków, bulguru i pomarańczy z pietruszką Vinaigrette.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Doprowadzić duży garnek wody do energicznego wrzenia, dodać 1/2 łyżeczki soli, a następnie dodać marchew. Blanszować przez 1 minutę i wyjąć do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie. Po ostygnięciu wyjąć i odstawić.
Buraki umieścić w dużym garnku z zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, dodać pozostałe 1/2 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu, aż buraki będą miękkie. Odcedzić buraki i obrać je papierowymi ręcznikami, aby zetrzeć skórę. Jest to łatwiejsze, gdy są jeszcze ciepłe.
Pokruszyć fetę i odstawić.
Marchew wrzucić z 1/2 łyżki oliwy z oliwek i umieścić je na pół obramowanej blachy do pieczenia. Wrzucić buraki z pozostałą oliwą z oliwek i umieścić na drugiej połowie blachy do pieczenia. Piecz przez 15 minut.
Buraki i marchew wyjąć z piekarnika i umieścić w osobnych miseczkach.
Dodać 1 łyżkę winegret i 1/2 szklanki pietruszki do buraków i wrzucić.
Dodaj 1 łyżkę vinaigrette, pozostałą pietruszkę i fetę do marchewki i wrzucić. Marchew podzielić równomiernie na 6 talerzy. Następnie podziel buraki równomiernie między talerze i delikatnie wymieszaj z marchewką.
Mżawka z odrobiną winegret.