Sałatka z pieczonego kurczaka i dyni z grzankami, rukolą i winogronami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj pieczonego kurczaka i sałatkę z dyni z grzankami, rukolą i winogronami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 892 kalorie, 35g białka, oraz 61 g tłuszczu każdy. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, octu balsamicznego, kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać czerwone winogrona można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z kurczaka, rukoli i dyni z brukselką, Karmelizowana Sałatka z quinoa z dyni z kozim serem i pieczonymi winogronami, oraz Sałatka z dyni i rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Na patelni ułożyć kurczaka, pierś do góry. Obficie doprawić solą i pieprzem, skropić 3 łyżkami oliwy z oliwek i octem.
Przelej do piekarnika i piecz kurczaka przez 45 minut.
Dodać squash i wrzucić z kapieli patelni. Wróć do piekarnika i kontynuuj gotowanie przez kolejne 30 minut.
Dodaj grzanki, wrzucić ponownie z kapieli patelni i wrócić do piekarnika, aby zakończyć gotowanie, aż piersi kurczaka rejestruje 150 ° F na termometrze natychmiastowy odczyt, squash jest delikatny i lekko rumiane i grzanki są chrupiące, o 15 minut więcej.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw kurczaka, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Mięso rozdrobnić z kości palcami.
Przenieść grzanki, squash i 2 szklanki rozdartego kurczaka do dużej miski.
Dodaj rukolę i winogrona.
Wymieszać ocet jabłkowy, pozostałe 4 łyżki oliwy z oliwek i musztardę w małej misce. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić sos z sałatką i podawać natychmiast.