Sałatka z pieczonego kalafiora z Radicchio, Pecorino i smażonymi kaparami

Sałatka z pieczonego kalafiora z Radicchio, Pecorino i smażonymi kaparami może być tylko przystawką, której szukasz. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 255 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, soli koszernej, szczypiorku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest dobre. Spróbuj Sałatka Z Pieczonego Kalafiora I Kopru Włoskiego Z Endywią, Radicchio, An, Sałatka Radicchio Z Grejpfrutem I Pecorino, oraz Kremowy Makaron Pecorino Z Sałatką Radicchio Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Dodaj różyczki kalafiora do dużej miski.
Skropić oliwą, doprawić solą i wymieszać.
Przenieść do blachy do pieczenia i piec, aż kalafior jest bardzo brązowy i chrupiące, o 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika do dużej miski i rezerwy.
Obficie posmarować dużą patelnię saute oliwą z oliwek. Olej powinien mieć głębokość około 1/8 cala.
Podgrzać patelnię na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodaj kapary. Gdy kapary gotują, otwierają się i zaczynają wyglądać jak małe kwiatki (bardzo słodkie). Kapary smażyć, aż będą chrupiące, około 3 do 4 minut.
Kapary zdjąć z patelni, osuszyć na papierowych ręcznikach i natychmiast doprawić solą.
Wrzucić razem kalafior, kapary, radicchio, pecorino, i szczypiorek. Sałatkę wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i solą do smaku. Podzielić na 4 talerze lub ułożyć na 1 dużym talerzu i podawać.