Sałatka z orzo i dzikim ryżem
Sałatka z orzo i dzikiego ryżu może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 532 kalorie, 9g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 93 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ocet balsamiczny, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Orzo I Dzikim Ryżem, Sałatka J. Alexandra z dzikim ryżem i Orzo, oraz Sałatka Żurawinowa Z Dzikim Ryżem Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić dziki ryż i wodę do wrzenia w rondlu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest miękki, ale nie mushy, 20 do 45 minut w zależności od odmiany dzikiego ryżu.
Odcedzić nadmiar płynu, puch ryż widelcem, i gotować odkryte 5 minut więcej. Po zakończeniu, rozprowadzić do płytkiego naczynia, i przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron orzo, i gotować aż al dente, 7 do 8 minut.
Odcedzić, spłukać zimną wodą i schłodzić.
Umieść schłodzony ryż i orzo w dużej misce. Wymieszaj czerwoną cebulę, porzeczki, kukurydzę,żółtą paprykę, czerwoną paprykę i zieloną paprykę. Doprawić 2 łyżkami bazylii, soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. W osobnej misce wymieszać ocet, miód, musztardę, czosnek, 1/8 łyżeczki pieprzu i 1 1/2 łyżeczki bazylii. Powoli ubić rzepak i oliwę z oliwek, aż do emulgowania. Wymieszać dressing do makaronu i przechowywać w lodówce 2 godziny przed podaniem.