Sałatka z orzo i dzikim ryżem

Sałatka z orzo i dzikim ryżem
Sałatka z orzo i dzikiego ryżu może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 532 kalorie, 9g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 93 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ocet balsamiczny, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Orzo I Dzikim Ryżem, Sałatka J. Alexandra z dzikim ryżem i Orzo, oraz Sałatka Żurawinowa Z Dzikim Ryżem Orzo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić dziki ryż i wodę do wrzenia w rondlu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest miękki, ale nie mushy, 20 do 45 minut w zależności od odmiany dzikiego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedzić nadmiar płynu, puch ryż widelcem, i gotować odkryte 5 minut więcej. Po zakończeniu, rozprowadzić do płytkiego naczynia, i przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodać makaron orzo, i gotować aż al dente, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
5
Odcedzić, spłukać zimną wodą i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
6
Umieść schłodzony ryż i orzo w dużej misce. Wymieszaj czerwoną cebulę, porzeczki, kukurydzę,żółtą paprykę, czerwoną paprykę i zieloną paprykę. Doprawić 2 łyżkami bazylii, soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. W osobnej misce wymieszać ocet, miód, musztardę, czosnek, 1/8 łyżeczki pieprzu i 1 1/2 łyżeczki bazylii. Powoli ubić rzepak i oliwę z oliwek, aż do emulgowania. Wymieszać dressing do makaronu i przechowywać w lodówce 2 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
PorzeczkiPorzeczki
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepapryczka chipotle, grubo posiekanapapryczka chipotle, grubo posiekana23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaziarna kukurydzy, odsączoneziarna kukurydzy, odsączone1Batoniki toffi HeathMusztarda DijonMusztarda Dijon33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasuszone porzeczkisuszone porzeczki2Batoniki toffi Heathposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia0Batoniki toffi Heathsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calazielona papryka pokrojona w kostkęzielona papryka pokrojona w kostkę1Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemakaron orzomakaron orzo0Batoniki toffi Heath1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaczerwona papryka pokrojona w kostkęczerwona papryka pokrojona w kostkę33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana czerwona cebulaposiekana czerwona cebula1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 423 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calabiały ocet balsamicznybiały ocet balsamiczny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedziki ryż, dokładnie wypłukanydziki ryż, dokładnie wypłukany33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapapryka żółta pokrojona w kostkępapryka żółta pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn