Sałatka z masłem z parmezanem i migdałami
Sałatka z masłem z parmezanem i migdałami to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przystawka. Jedna porcja zawiera 382 kalorie, 11g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.64 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, sok z cytryny, sałatę maślaną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Parmezan tuiles z sałatką pomidorową, Sałatka Z Sałaty Bostońskiej Z Ziołami I Prażonymi Migdałami, oraz Sałatka Z Rukoli Z Migdałami I Parmezanem.
Instrukcje
W robocie kuchennym, żółtko impulsowe, musztarda i sok z cytryny do połączenia.
Olej wymieszać w miarce. Przy pracy silnika, dodać oleje do mieszaniny żółtka w powolnym, stałym strumieniu. Proces do momentu włączenia olejów i emulgowania opatrunku.
Przełożyć sos do miski i wymieszać z pieprzem i 1 szklanką parmezanu. Jeśli sos jest zbyt gęsty, aby mżeć, wymieszaj do 2 łyżek. ciepła woda. Przykryć i przechowywać w lodówce podczas przygotowywania reszty sałatki, lub do 1 dnia.
Zrobić tuiles: Rozgrzej piekarnik do 35
Na blasze wyłożonej silikonową matą do pieczenia lub kawałkiem pergaminu do gotowania, podziel pozostałą 1 szklankę parmezanu na 6 stosów (około 2 1/2 łyżki. na stos, rozmieszczone około 2 w. apart). Palcem delikatnie wklep każdy stos w okrąg o równej grubości i średnicy około 4 cali.
Piec na złoty kolor, o 5 protokół. (Patrz uważnie, ponieważ ser łatwo się spala.)
Wyjmij arkusz z piekarnika i pozostaw 1 minutę, a następnie przenieś tuiles do regału chłodzącego lub hermetycznego pojemnika (będą trzymać przez 1 dzień).
Liście sałaty podzielić na 6 schłodzonych talerzy sałatkowych.
Skropić każdy z dużą ilością opatrunku.
Posyp migdałami, a każdą sałatkę polej tuile.