Sałatka Z Marchwi Indyjskiej

Przepis Indyjska Sałatka z marchwi może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 698 kalorii, 28g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz garam masala, oliwę z oliwek, połówki cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z fasoli indyjskiej, brokułów i marchwi, Ugotuj książkę: Indyjska Sałatka z jagnięciną i marchewką, oraz Carrot Peanut Chutney-Carrot Palli Pachadi-South Indian Chutney s for Idli Dosa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jest to piękna świeża sałatka w stylu indyjskim z chrupką chrupkością, która wspaniale komponuje się z pikantną jagnięciną. Wystrojone marchewki można podawać samodzielnie z dodatkiem jabłka lub selera, aby uzyskać dodatkową słodycz i chrupkość.
Rozgrzać dużą patelnię i smażyć mieloną jagnięcinę, aż wyjdzie z niej cały tłuszcz.
Dodać garam masala i dobrą szczyptę soli i dać mu wymieszać. Smażyć, aż mięso będzie piękne i chrupiące. Marchewki ogolić na długie cienkie paski za pomocą obieraczki lub krajalnicy mandoliny i odstawić na bok.
Podgrzej małą patelnię na umiarkowanym ogniu i tostuj nasiona kminku przez 30 sekund - zaczną pachnieć orzechowo i cudownie. Nie próbujesz ugotować nasion tutaj, po prostu budzisz ich smaki trochę.
Umieścić je w tłuczku i moździerzu i zmielić je.
Umieść patelnię z powrotem na ogniu i upiecz nasiona sezamu na złoty kolor.
Pokrój obrane szalotki lub wafel cebulowy cienko. Podobnie jak w przypadku wszystkich sałatek, które zawierają cebulę,nie chcesz być natknąć wielkie kawałki! Jeśli nie masz pewności co do swoich umiejętności nożowych, użyj grubej strony tarki do pudełek. To prawie papka cebuli do puree, ale przynajmniej nie natkniesz się na żadne duże kawałki.
Aby zrobić sos, umieścić skórkę z cytryny i sok w misce i dodać szalotki lub cebulę, starty imbir, mielony kminek i szczyptę soli.
Ubijamy wszystko razem z około 5 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Zalać marchewki dressingiem, dodać kolendrę i liście mięty i wymieszać palcami. Ważne jest, aby mieć trochę smaku, aby sprawdzić, czy dressing potrzebuje więcej soku z cytryny, oleju lub przyprawy.
Chrupiącą jagnięcinę podzielić na 4 talerze i na wierzch położyć ubraną sałatkę.
Posypać prażonym sezamem.
Podawane z chlebem naan, jogurtem i połówkami cytryny, to świetna przekąska!
"Nasza umowa z producentami" Jamie at Home " pozwala nam udostępnić w Internecie tylko 2 przepisy na odcinek. Food Network żałuje niedogodności dla naszych widzów i foodnetwork.com użytkownicy"