Sałatka z makaronem z wołowiną i ryżem

Sałatka z makaronem z wołowiną i ryżem
Gorąco-kwaśna Sałatka z wołowiną i makaronem ryżowym jest bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 537 kalorii, 28g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $4.75 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz stek z flanki wołowiny, sałatki, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ognista Sałatka z wołowiną i ryżem, Wietnamska Sałatka z wołowiną i makaronem ryżowym, oraz Wietnamska duszona wołowina na sałatce z makaronem ryżowym.

Instrukcje

1
Stek opłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
2
Połóż się na grillu 4 do 6 cali nad solidnym łóżkiem gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować stek, obracając raz, aż zbrązowieje Na zewnątrz, ale nadal różowy w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 9 do 12 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Przenieś do deski i pozwól odpocząć co najmniej 5 minut.
4
Tymczasem, w 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia; dodać makaron i mieszać od czasu do czasu, aż ledwo miękkie do ugryzienia, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Odcedzić, spłukać zimną wodą do ostygnięcia i ponownie dokładnie spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
W małej misce, wymieszać 1/2 szklanki (1/4 szklanki, jeśli zastępując sos sojowy do sosu rybnego) wody, sok z limonki, sos rybny, cukier, i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Dodaj chiles do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
8
Cienko pokroić mięso w poprzek ziarna pod kątem 45, a następnie pokroić plastry na długości od 3 do 4 cali. Na każdym z czterech talerzy obiadowych warstwa równych porcji sałatek, makaronu, pomidorów, cebuli, mięty i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
KolendraKolendra
PomidorPomidor
MakaronyMakarony
ZiarnaZiarna
CebulaCebula
MięsoMięso
MiętaMięta
9
Najlepsze sałatki z plastrami wołowiny. Połowę sosu łyżka do sałatek; podawać Pozostałe, aby dodać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
10
Cztery rodzaje makaronów: poszukaj suszonych azjatyckich makaronów w międzynarodowej sekcji supermarketu lub na rynku azjatyckim.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
11
Nici fasolowe (makaron saifun lub celofan). Cienki, żylasty suszony makaron, wykonany ze skrobi z fasoli mung, staje się przezroczysty i śliski po ugotowaniu w wodzie lub puszysty i chrupiący, gdy jest smażony w głębokim tłuszczu. Neutralny smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
Fasola MungFasola Mung
MakaronyMakarony
SkrobiaSkrobia
WodaWoda
12
Makaron ryżowy (paluszki ryżowe, Mai fun, mi fun). Suszone białe makarony, wykonane z mąki ryżowej, różnią się od wąsów do około 1/4 cala szerokości. Po ugotowaniu w wodzie stają się nieprzezroczyste i delikatne; po smażeniu dmuchają i chrupią. Łagodny ryżowy smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
MakaronyMakarony
WodaWoda
RyżRyż
13
Soba. Kasza gryczana i mąka pszenna zaparzają cienki, tan japoński makaron o mocnym, ziemistym smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
GrykaGryka
MakaronyMakarony
14
Makaron pszenny (makaron chiński lub makaron orientalny, mein). Dostępne w wielu formach, te uniwersalne makarony smakują podobnie do spaghetti i noszą wiele nazw.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiSpaghetti
MakaronyMakarony
PszenicaPszenica
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn