Sałatka z kuskusem z kremowym pieczonym sosem czosnkowym
Need a wegetariańska przystawka? Sałatka z kuskusem z kremowym pieczonym sosem czosnkowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 197 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz seler, czosnek, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kremowy Sos Do Sałatek Czosnkowych, Kremowy Sos Do Sałatek Czosnkowych, oraz Włoska sałatka warzywna z kremowym sosem czosnkowym.
Instrukcje
Delikatnie obrać zewnętrzną skórę z czosnku.
Odetnij górną jedną trzecią głowy i odrzuć.
Umieść czosnek, pokrój bok do góry, w środku kawałka wytrzymałej folii aluminiowej. Fold folii aluminiowej na czosnek, szczelnie uszczelniające.
Piec w 400 przez 40 minut lub aż czosnek będzie miękki.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić 10 minut. Oddzielić goździki i wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ.
Bulion z kurczaka zagotować w średnim rondlu.
Dodać kuskus; przykryć i odstawić na 5 minut lub do momentu, aż kuskus będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta. Puch kuskus widelcem i przelać do miski.
Połączyć majonez i kolejne 3 składniki w małej misce; dobrze wymieszać.
Dodać czosnek; dobrze wymieszać.
Połączyć kuskus, papryka czerwona, pietruszka, i seler w dużej misce; dodać mieszaninę majonezu, i dobrze wrzucić. Przykryć i schłodzić 3 godziny.