Sałatka z kurczakiem i bulgurem z awokado
Sałatka z kurczakiem i bulgurem z awokado to bezmleczne danie główne. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 545 kalorii, 26g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz wodę, awokado hass, żarówka kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zdrowe i pyszne: Sałatka pszenna z awokado, rodzynkami i migdałami, Sałatka Z Kurczaka Bulgur, oraz Sałatka Z Kurczaka Bulgur.
Instrukcje
W żaroodpornej misce przykryj bulgur wrzącą wodą. Przykryć miskę talerzem i odstawić, aż woda zostanie wchłonięta i bulgur będzie miękki, około 30 minut.
Tymczasem na obtartej blasze piersi kurczaka posmarować 1 łyżką oleju z pestek winogron i doprawić solą i pieprzem. Piecz kurczaka na górnej półce przez 15 minut, lub do złotego koloru i po prostu gotowane przez; ostudzić. Pokroić piersi na przekątnej około 1/4 cala grubości.
W małej misce ubijamy sok pomarańczowy z bazylią, sokiem z cytryny, szalotki i pozostałym 1/4 szklanki oleju z pestek winogron; doprawiamy winegret solą i pieprzem.
W dużej misce, wrzucić bulgur, kurczak, awokado, koper włoski i pomidory z vinaigrette; doprawić solą i pieprzem. Ułóż sałatkę na talerzach i podawaj.