Sałatka z kurczaka z szafranem, gotowaną cytryną i zieloną fasolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj kurczaka szafranowego, gotowanej cytryny i zielonej fasoli. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.33 za porcję. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 33g białka, oraz 18g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 28 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cytrynę, sok z cytryny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kurczaka, zielonej fasoli i jęczmienia z papryką i cytryną, Sałatka Z Kopru Włoskiego I Zielonej Fasoli Cytrynowej, oraz Sałatka ziemniaczano-fasolowa z cytryną i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Nakłuć cytrynę w 3 lub 4 miejscach widelcem i umieścić w małym garnku z 1 łyżeczką soli i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 50 minut lub aż cytryna będzie bardzo miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
3
W międzyczasie wymieszaj szafran, miętę, czosnek, 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżkę oliwy z oliwek i 1/4 łyżeczki soli w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Szafran
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Zalać marynatą do zamykanej plastikowej torebki, dodać kurczaka i pozostawić do marynaty podczas przygotowywania pozostałych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
5
Fasolkę szparagową na parze przez 4 minuty i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
6
Pokroić na kawałki 1/2 cala.
7
Rozgrzej dużą patelnię lub patelnię grillową, która została spryskana sprayem do gotowania. Gotować kurczaka przez 3 do 4 minut z każdej strony, lub aż gotowane przez. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Pokroić na kawałki wielkości kęsa.
9
Pokrój końcówki cytryny i pokrój ją na pół wzdłuż. Wyjmij miąższ. Pokrój skórkę cienko, a następnie ponownie na kawałki 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
10
W dużej misce, połączyć kurczaka, cytryna, zielona fasola i tymianek. W małej misce wymieszać resztę soku z cytryny i miodu, ubić pozostałą część oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Do Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji