Sałatka z kurczaka z estragonem
Sałatka z kurczaka z estragonem to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 8 porcjami. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 522 kalorie, 40g białka, oraz 39g tłuszczu. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 50 minut. Mieszanka piersi z kurczaka, oliwa z oliwek, estragon, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Estragon! Sos sałatkowy miodowo-estragonowy, Sałatka Z Estragonem Z Kurczaka, oraz Sałatka Z Kurczaka Z Estragonem.
Instrukcje
Dzień wcześniej delikatnie smaż boczek na dużej patelni nieprzywierającej przez 30 minut, aż tłuszcz zmieni kolor na złoty. Podnieś na papier kuchenny, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu, i pozostaw do ostygnięcia i chrupiące. Pokruszyć na kawałki i schłodzić.
Umieść olej, ocet i po 12 łyżek soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu w przykręcanym słoiku.
Założyć pokrywkę i potrząsnąć opatrunkiem, a następnie przechowywać w chłodnym miejscu(nie w lodówce, bo będzie mętny).
Pół godziny wcześniej dodaj estragon do dressingu i wstrząśnij, aż dobrze wymieszasz. Wrzucić do miski i wymieszać z kurczakiem, rzodkiewką i boczkiem.
Porwij sałatę grubo i ułóż na talerzu. Rzeżuchę przeciąć nożyczkami i posypać, a następnie udekorować kurczakiem.