Sałatka z krewetkami i świeżymi szparagami
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Krewetki i sałatka ze świeżych szparagów może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.84 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz paprykę, krewetki, jajka ugotowane na twardo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka szparagowa ze świeżymi ziołami, Cytrynowa sałatka ze szparagów Quinoa ze świeżym rozmarynem, oraz Sałatka makaronowa ze szparagami, kukurydzą i świeżymi ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodać szparagi i paprykę, posypać solą i pieprzem. Gotować 6 do 8 minut lub aż szparagi będą chrupiące-miękkie, często mieszając. Lekko schłodzić.
Tymczasem, w małej misce, połączyć majonez, sok z cytryny, papryka i czosnek; dobrze wymieszać.
Aby złożyć sałatki, ułóż szparagi i paprykę na poszczególnych talerzach sałatkowych. Łyżka mieszanki majonezu nad każdą sałatką. Na wierzchu równo krewetki i jajka ugotowane na twardo.