Sałatka z kraba i grochu w żeberkach selera
Sałatka z kraba i grochu w żeberkach selera może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 12 kalorii. Ten przepis służy 60. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka skórki z cytryny, pietruszka z płaskim liściem, majonez i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka Z Selera, Kopru Włoskiego I Jabłek Z Krabem Dungeness, Sałatka Z Zimnego Groszku, oraz Pieczone Żeberka Z Kalafiorem I Selerem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz żeberka selera, aby siedziały płasko, a następnie pokrój je po przekątnej na długości 1 cala. W średniej misce połącz zmiękczony twarożek z majonezem, sokiem z cytryny, bazylią, estragonem, natką pietruszki i skórką z cytryny.
Dodać mięso krabowe, groch, cebulę i koper włoski i mieszać delikatnie, aż tylko połączone. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka 1 łyżeczka sałatki kraba na każdy kawałek selera i udekorować odrobiną liści kopru włoskiego.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.