Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy z pesto orzechowym
Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy z pesto z orzecha włoskiego może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 281 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz orzechy włoskie, oliwę z oliwek, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Kurczaka Z Koprem Włoskim, Azjatycka Sałatka z gruszki, kopru włoskiego i orzecha włoskiego, oraz Sałatka z pieczonych buraków, kopru włoskiego i orzechów włoskich dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: zaprawa i tłuczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
2
Wybierz niektóre liściaste liście z wierzchołków kopru włoskiego i rezerwy. Przyciąć i zarezerwować łodygi do poszycia i gotowania ryb w przepisie makreli. Jeśli zewnętrzna warstwa którejkolwiek z cebulek jest posiniaczona lub wydaje się nieco wyschnięta, Usuń i wyrzuć warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makrela
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
Cebulki przeciąć na pół, wzdłuż i umieścić je na płaskiej powierzchni.
4
Wytnij każdą połowę na 3 równe kawałki, aby wyglądały nieco jak sekcje pomarańczowego klina.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5
Rozgrzać dużą patelnię i dodać oliwę z oliwek. Gdy olej lekko rozgrzeje, zdejmij patelnię z ognia. Ułożyć koper włoski w jednej warstwie na dnie patelni i doprawić solą i płatkami czerwonego pieprzu. Odstawić patelnię do ognia i gotować, niezakłócony, aż koper włoski zmieni kolor na jasnobrązowy z pierwszej strony, 3 do 5 minut. Użyj szpatułki lub szczypiec, aby obrócić koper włoski na drugą stronę. Gdy brązowieje na drugiej stronie, zdjąć patelnię z ognia i dodać białe wino. Doprawić solą, do smaku i odstawić patelnię do ognia. Gotować na małym ogniu, aż całe wino zmniejszy się. Skąd będziesz wiedzieć? Usłyszysz skwierczenie kopru włoskiego w oleju, gdy wino wyschnie. Włóż nóż do kilku kawałków kopru włoskiego. Powinny być delikatne i uległe. Jeśli nie, dodaj 1/2 szklanki wody. Gotować, aż woda odparuje. Jeśli to konieczne, dodać do innej filiżanki (a może więcej, jeśli Cebulki kopru włoskiego były niezwykle duże), w małych krokach, gotować Koper, aż będzie miękki. Posmakuj drobnego kawałka do przypraw. Najlepiej byłoby, gdyby na końcu procesu pozostało bardzo mało cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Piersi Bażanta Jeśli)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Koper włoski wyjąć z patelni i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Użyj moździerza i tłuczku, aby zmielić orzechy włoskie. Alternatywnie posiekaj je dużym nożem. W małej misce wymieszać orzechy włoskie z sokiem z cytryny, szczyptą soli morskiej, olejem z orzechów laskowych i likierem pomarańczowym. Smak przypraw. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Pomarańczowy
Olej Z Orzechów Laskowych
Do Smarowania Wkładki
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala