Sałatka z jajkiem i boczkiem-Sałatka Lyonnaise
Gotowane jajko i boczek Sałatka-Sałatka Lyonnaise może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 532 kalorie, 14g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 295 osób. Ten przepis z prostych przepisów wymaga szalotki, soli i pieprzu, octu winnego i gotowanego jajka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka z cykorii, boczku i jajek gotowanych, Jajka Gotowane, Sałatka Z Boczkiem Z Indyka, oraz Letnia Sałatka Z Gotowanym Jajkiem.
Instrukcje
Gotować boczek: gotować dwa paski boczku na średnim ogniu, aż skończy się, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia, odcedzić nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Raz chłodny, chop.
Kromkę chleba francuskiego lub włoskiego pokroić w kostkę. Tosty na średnim ogniu w małym rondlu z łyżeczką roztopionego masła. Nie mieszaj chleba, chyba że obrócisz się na inną stronę, gdy jedna strona zostanie upieczona.
Kłusować jajko: kłusować jajko swój ulubiony sposób. Zobacz, jak kłusować jajko, aby uzyskać naszą rekomendację najłatwiejszego sposobu.
Zrób dressing: w małym słoiku wymieszaj oliwę z oliwek, ocet, musztardę, sól i pieprz.
Warstw frisée, posiekany gotowany boczek, szalotki, i grzanki na talerzu sałatkowym.
Wlać sos do sałatki. Wierzch z gotowanym jajkiem.