Sałatka z jabłek i selera z kremowym sosem cytrynowym
Sałatka z jabłkiem i selerem z kremowym sosem cytrynowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 20 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz orzechy włoskie, jabłka galan, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałatka Z Korzenia Selera I Marchwi Z Kremowym Sosem, Sałatka z korzenia selera z rukolą w kremowym sosie Dijon, oraz Sałatka z rukolą i selerem z sosem cytrynowo-anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać składniki dressingu aż do wymieszania. Przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Jabłka umieścić w dużej misce.
Posypać sokiem z cytryny; wymieszać, aż pokryte.
Usuń liście z selera; posiekaj liście na 1/2-calowe kawałki, aby zmierzyć 1/2 szklanki.
Pokroić łodygi selera naciowego po przekątnej na 1/4-do 1/2-calowe plastry, aby zmierzyć 2 filiżanki.
Dodaj do miski z jabłkami. Przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Tuż przed podaniem wrzucić jabłka i seler.
Dodać opatrunek; wrzucić do powlekania.
Posypać orzechami włoskimi.