Sałatka z gruszek, rukoli i pancetty
Gruszka, rukola, i sałatka Pancetta może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz rozdartą większą rukolę, pancettę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z rukoli z wiórkami z oliwek, pancetty i parmezanu, Sałatka z gruszek, pancetty i orzechów włoskich, oraz Kolacja: sałatka z jabłkami, rukolą i pancettą z jajkami przepiórczymi.
Instrukcje
Wymieszać ocet, miód, sok z cytryny, sól i pieprz w misce sałatkowej.
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając, aż dobrze się połączą.
Gotować pancetta w oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, obracając często, aż po prostu ostry, o 5 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia (pancetta będzie chrupiąca, gdy ostygnie). Rozerwać na kawałki wielkości ugryzienia.
Połówki gruszek wzdłuż, rdzeń i pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Dodaj gruszki do dressingu wraz z rukolą, serem i pancettą, rzucając na płaszcz.