Sałatka z grillowanych krewetek z trawą cytrynową i Chiles
Instrukcje
1
Moczyć krewetki (jeszcze w muszlach) w słonej wodzie 5 minut, a następnie dobrze spłukać w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Wszystkie chiles z czosnkiem utrzeć na grubą pastę z moździerzem i tłuczkiem i wymieszać z sosem rybnym i sokiem z limonki i cukrem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Przełożyć do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
4
Pociąć muszle krewetek nożyczkami na środku grzbietu, od szerokiego końca do przedostatniego odcinka ogona. Krewetki motyl w muszli, co głębokie nacięcie wzdłuż długości grzbietu, gdzie muszle są cięte, i devein.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
5
Odrzuć twarde zewnętrzne liście trawy cytrynowej i wykończ końce korzeni. Cienko pokroić niższe 6 cali łodyg.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
6
Grill krewetki na ich stronach naoliwionym stojaku ustawić 5 do 6 cali nad świecące węgle, aż muszle są różowe i lekko zwęglone i krewetki są po prostu gotowane przez, 3 do 4 minut z każdej strony. (Alternatywnie, grilluj krewetki na gorącej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanym ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir G
7
Wrzucić krewetki (z muszli jeszcze na) z mieszaniną chile i mieszać w plasterkach trawy cytrynowej, szalotki, szalotki, i mięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Podawać na łóżku sałaty i pomidora z kolendry lub mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir G
Cały Imbir, Rozgnieciony
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
9
Serve on a bed of lettuce and tomato with cilantro or mint.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm