Sałatka z grillowanej kukurydzy

Sałatka z grillowanej kukurydzy
Sałatka z grillowanej kukurydzy wymaga około 30 minut od początku do końca. Za 1,96 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 262 kalorie , 5 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 7 osób. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 41 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga kolb kukurydzy, rozmarynu, porwanego szpinaku i pomidorów śliwkowych. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 71% to danie jest solidne. Podobne przepisy to Świeża grillowana sałatka kukurydziana , Grillowany kurczak i kukurydza Czerwona sałatka ziemniaczana i Grillowana sałatka kukurydziana .

Instrukcje

1
W dużej plastikowej torbie z możliwością ponownego zamknięcia wymieszaj dressing i rozmaryn; dodaj kukurydzę. Zamknij torbę i obróć, aby pokryć; wyjmij kukurydzę z marynaty. Zamknij torbę i schłódź marynatę w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
2
Za pomocą szczypiec z długimi uchwytami zwilż ręcznik papierowy olejem do gotowania i lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj kukurydzę pod przykryciem na średnim ogniu przez 15-18 minut lub do miękkości, od czasu do czasu obracając. Włóż kukurydzę z powrotem do marynaty; dodaj pomidory. Zamknij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Odcedź kukurydzę i pomidory, zachowując marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
4
Odetnij kolbę kukurydzy. Ułóż szpinak na talerzach sałatkowych; na wierzchu ułóż pomidory i kukurydzę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5
Skropić pozostałą marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia13
Magazyn