Sałatka z grillowanej kukurydzy
Sałatka z grillowanej kukurydzy wymaga około 30 minut od początku do końca. Za 1,96 dolara za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 262 kalorie , 5 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 7 osób. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 41 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga kolb kukurydzy, rozmarynu, porwanego szpinaku i pomidorów śliwkowych. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 71% to danie jest solidne. Podobne przepisy to Świeża grillowana sałatka kukurydziana , Grillowany kurczak i kukurydza Czerwona sałatka ziemniaczana i Grillowana sałatka kukurydziana .
Instrukcje
W dużej plastikowej torbie z możliwością ponownego zamknięcia wymieszaj dressing i rozmaryn; dodaj kukurydzę. Zamknij torbę i obróć, aby pokryć; wyjmij kukurydzę z marynaty. Zamknij torbę i schłódź marynatę w lodówce.
Za pomocą szczypiec z długimi uchwytami zwilż ręcznik papierowy olejem do gotowania i lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj kukurydzę pod przykryciem na średnim ogniu przez 15-18 minut lub do miękkości, od czasu do czasu obracając. Włóż kukurydzę z powrotem do marynaty; dodaj pomidory. Zamknij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na noc.
Odcedź kukurydzę i pomidory, zachowując marynatę.
Odetnij kolbę kukurydzy. Ułóż szpinak na talerzach sałatkowych; na wierzchu ułóż pomidory i kukurydzę.
Skropić pozostałą marynatą.