Sałatka Z Dyni, Soczewicy I Koziego Sera
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Przyprawione dyni, soczewica, i kozi ser sałatka może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. 191 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz kozi ser, paprykę, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka z dyni, soczewicy i koziego sera, Przyprawiona Sałatka Z Dyni, Soczewicy I Koziego Sera, oraz Kolacja dziś wieczorem: przyprawione dyni, soczewica, i sałatka z kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić soczewicę w małej misce. Przykryć zimną wodą i moczyć 10 minut; odcedzić. Soczewicę gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż stanie się miękka, ale twarda, około 30 minut.
Odcedzić soczewicę. Spłukać pod zimną wodą, a następnie odcedzić. Rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieść dynię w dużej misce; wymieszać z 2 łyżkami oleju, kminkiem, papryką i solą morską. Ułóż dynię w jednej warstwie na blasze do pieczenia; piecz 20 minut. Odwróć dynię. Pieczeń do miękkości, 10 do 15 minut. Super.
Połącz soczewicę, dynię i olej z blachy do pieczenia z rukolą, połową koziego sera, miętą, octem i 1 łyżką oleju. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na talerze; posypać pozostałym kozim serem.