Sałatka z daktylem i kurczakiem
Sałatka z daktylem i kurczakiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać kości, sól, Medjool daty, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Ze Szpinakiem, Sałatka z daktyli i selera, oraz Mrożona Sałatka Daktylowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim łodygi z kopru włoskiego. Opłukać pierzaste zielone liście; posiekać tyle, aby odmierzyć 2 do 3 łyżki i zachować kilka innych do dekoracji. Wyrzucić pozostałe liście i łodygi. Wykończony koniec korzenia, wszelkie posiniaczone obszary i grube włókna z głowy kopru włoskiego. Opłukać głowę i pokroić w cienkie plasterki papieru. W misce połącz posiekane liście, pokrojony koper włoski i kurczaka.
Pokrój daktyle wzdłuż na plastry o szerokości 1/2 cala; wyrzuć pestki.
Mandarynki opłukać i przeciąć na pół w poprzek. Rozetrzyj sok z 1/2 owocu i dodaj do miski.
Pozostałe mandarynki (w tym obrać) pokroić pionowo w cienkie plasterki papieru, odrzucając nasiona; dodać do miski, wraz z octem i olejem.
Posypać mieszaninę z cayenne, delikatnie wymieszać i łyżką na talerzach.
Udekoruj kilkoma zastrzeżonymi zielonymi liśćmi kopru włoskiego.