Sałatka z daktylem i kurczakiem

Sałatka z daktylem i kurczakiem
Sałatka z daktylem i kurczakiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać kości, sól, Medjool daty, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Ze Szpinakiem, Sałatka z daktyli i selera, oraz Mrożona Sałatka Daktylowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Trim łodygi z kopru włoskiego. Opłukać pierzaste zielone liście; posiekać tyle, aby odmierzyć 2 do 3 łyżki i zachować kilka innych do dekoracji. Wyrzucić pozostałe liście i łodygi. Wykończony koniec korzenia, wszelkie posiniaczone obszary i grube włókna z głowy kopru włoskiego. Opłukać głowę i pokroić w cienkie plasterki papieru. W misce połącz posiekane liście, pokrojony koper włoski i kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Pokrój daktyle wzdłuż na plastry o szerokości 1/2 cala; wyrzuć pestki.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
3
Dodaj daty do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Mandarynki opłukać i przeciąć na pół w poprzek. Rozetrzyj sok z 1/2 owocu i dodaj do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Pozostałe mandarynki (w tym obrać) pokroić pionowo w cienkie plasterki papieru, odrzucając nasiona; dodać do miski, wraz z octem i olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Posypać mieszaninę z cayenne, delikatnie wymieszać i łyżką na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
7
Udekoruj kilkoma zastrzeżonymi zielonymi liśćmi kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
8
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn