Sałatka z buraków z Miso i czarnym sezamem
Sałatka z buraków z Miso i czarnym sezamem to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 181 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, ocet ryżowy, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miso Czarny Sezam Karmelowy Popcorn Kulki + 15 Słodkich Sposobów Użycia Miso, sałatka z dyni sezamowej miso, oraz Sałatka Sezamowo-Ogórkowa Miso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Ułożyć 4 buraki na dużym kawałku folii i natrzeć 1 łyżką stołową. doprawić solą i pieprzem oraz folią zbliżeniową wokół buraków.
Umieścić na rimmedbaking arkusz i piec do miękkości, 30-40minutes. Rozpakuj buraki i pozostaw do ostygnięcia.Obrać i pokroić w kliny 1/2".
W międzyczasie ubijaj miso, ocet, pozostałe 2 łyżki oleju i 3 łyżki wody w małej misce. Odstaw sos na bok.
Cienko pokroić pozostałe 2 surowe buraki na amandolinę. Na talerzu ułożyć rukolę i prażone buraki surowe, skropić sosem konserwowym, na wierzchu posmarować sezamem.
DO AHEAD: buraki mogą być prażone 2 dni wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.
W porcji: 190 kalorii, 12 g tłuszczu, 4 g błonnika