Sałatka z buraków, marynowanych wiśni i chrupiącej szalotki
Buraki, marynowana wiśnia i chrupiąca Sałatka z szalotki mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.39 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz szalotkę, nasiona kopru włoskiego, wiśnie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, Grillowane kalmary z pietruszką i marynowaną szalotką, oraz sałatka z jarmużu i buraków z ciepłym sosem szalotkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym naczyniu do pieczenia wrzucić buraki z oliwą z oliwek, tymiankiem, czosnkiem i 1/4 szklanki octu i doprawić solą i czarnym pieprzem. Przykryć szczelnie folią i piec przez około 1 1/2 godziny, aż do miękkości widelca.
Tymczasem w małym rondlu połączyć wiśnie z nasionami kopru włoskiego, cukrem, 3/4 szklanki wody i pozostałą 1/4 szklanki octu i doprowadzić do duszenia.
Wyjąć z ognia i odstawić na 30 minut.
W dużym rondlu rozgrzać 2 cale oleju rzepakowego na umiarkowanie wysokim ogniu, aż się połysk.
Dodać pokrojone szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż będą złote, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść smażone szalotki do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Obrać buraki i pokroić je 1/4 cala grubości. Przecedzić płyn do gotowania buraków do dużej miski. Łyżka 2 łyżki płynu do wytrawiania wiśni do miski wraz z sokiem z cytryny i trzepaczką do połączenia. Doprawić sos solą i czarnym pieprzem. Odcedzić wiśnie i wyrzucić pozostałą ciecz do wytrawiania.
Ułóż buraki na talerzu. Wrzucić mizunę i wiśnie w misce z sosem. Zieleninę ułożyć na burakach, udekorować smażoną szalotką i podawać.