Sałatka z buraków, krwawej pomarańczy, kumkwatu i komosy ryżowej
Buraki, krew pomarańczowy, kumkwat, i Quinoa sałatka może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 377 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka z buraków, krwawej pomarańczy, kumkwatu i komosy ryżowej, Sałatka z buraków i krwawych pomarańczy, oraz Sałatka Z Pomarańczy, Buraków I Kopru Włoskiego.
Instrukcje
Aby przygotować dressing, połącz pierwsze 10 składników w średniej misce, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać olej, stale mieszając trzepaczką. Odstawić.
Aby przygotować sałatkę, umieść komosę ryżową na drobnym sitku i umieść sito w dużej misce. Przykryj quinoa wodą. Używając rąk, pocierać ziarna przez 30 sekund; spłukać i odsączyć. Powtórz procedurę dwa razy.
Połączyć 1 3/4 szklanki wody, quinoa, i 1/4 łyżeczka soli w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut lub do momentu wchłonięcia cieczy.
Zdjąć z ognia; puch widelcem.
Połączyć quinoa, pozostałe 1/4 sól łyżeczka, krew pomarańczowy sekcje, awokado, i kumquats w dużej misce, podrzucając delikatnie połączyć.
Dodać dressing; wrzucić delikatnie do sałatki płaszcz. Łyżka 1 szklanka sałatki na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z około 1/2 szklanki buraków.