Sałatka z bakłażana, soczewicy i Bulgura

Sałatka z bakłażana, soczewicy i Bulgura
Sałatka z bakłażana, soczewicy i Bulgura jest wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, cebulę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Sałatka z bakłażana, soczewicy i Bulgura, Sałatka z kiełków soczewicy i bulguru, oraz Sałatka Z Bulguru Z Soczewicy Z Fetanem I Miętą.

Instrukcje

1
W średnim rondlu połącz soczewicę, 3 1/2 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić, częściowo przykryte, przez 10 minut. Mieszać w bulgur i kontynuować gotowanie, częściowo pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica i bulgur są po prostu gotowe, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
BulgurBulgur
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zdjąć z ognia i odstawić, częściowo przykryte, na 5 minut.
3
Tymczasem na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 3 łyżki oleju na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju i bakłażana i gotuj, mieszając, przez 2 minuty. Wymieszać w pasty pomidorowej i pozostałe 1 1/2 szklanki wody i 1 łyżeczka soli. Doprowadzić do duszenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan jest bardzo delikatny i nie pozostaje płyn na patelni, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać mieszaninę soczewicy, Tabasco, szalotki i połowę pietruszki do bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sos TabascoSos Tabasco
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
W małej misce połącz pozostałą pietruszkę z ogórkiem i pomidorem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Podawać soczewicę na sałatkę ogórkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
SoczewicaSoczewica
9
Rekomendacja win: bogate, jammy czerwone wino, gęste z owocami i bujne na podniebieniu, jest właśnie tym, czego się tu wzywa. Zapraszamy do Australii na mieszankę shiraz lub cabernet-sauvignon i shiraz.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia95
Magazyn