Sałatka z bakłażana, soczewicy i Bulgura jest wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 517 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, cebulę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Sałatka z bakłażana, soczewicy i Bulgura, Sałatka z kiełków soczewicy i bulguru, oraz Sałatka Z Bulguru Z Soczewicy Z Fetanem I Miętą.
Instrukcje
1
W średnim rondlu połącz soczewicę, 3 1/2 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić, częściowo przykryte, przez 10 minut. Mieszać w bulgur i kontynuować gotowanie, częściowo pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica i bulgur są po prostu gotowe, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Bulgur
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Zdjąć z ognia i odstawić, częściowo przykryte, na 5 minut.
3
Tymczasem na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 3 łyżki oleju na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Dodaj pozostałe 2 łyżki oleju i bakłażana i gotuj, mieszając, przez 2 minuty. Wymieszać w pasty pomidorowej i pozostałe 1 1/2 szklanki wody i 1 łyżeczka soli. Doprowadzić do duszenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan jest bardzo delikatny i nie pozostaje płyn na patelni, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać mieszaninę soczewicy, Tabasco, szalotki i połowę pietruszki do bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Sos Tabasco
Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
W małej misce połącz pozostałą pietruszkę z ogórkiem i pomidorem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru Włoskiego
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
8
Podawać soczewicę na sałatkę ogórkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru Włoskiego
Soczewica
9
Rekomendacja win: bogate, jammy czerwone wino, gęste z owocami i bujne na podniebieniu, jest właśnie tym, czego się tu wzywa. Zapraszamy do Australii na mieszankę shiraz lub cabernet-sauvignon i shiraz.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego