Sałatka z awokado i buraków z cytrusowym winegretem
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Sałatka z awokado i buraków z cytrusowym winegretem może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 275 kalorii, 3G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz awokado, sok z cytryny, trybula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków z cytrusowym winegretem, Sałatka z buraków i cytrusów z winegretem z orzechów sosny, oraz Sałatka z pieczonych buraków i rukoli z cytrusowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść je w naczyniu do pieczenia, dodaj odrobinę wody i szczelnie przykryj. Buraki pieczemy w piekarniku przez około 45 minut, aż zostaną ugotowane.
Gdy buraki są ugotowane, pozostawić do ostygnięcia. Obrać i pokroić w kliny.
Umieścić je w misce, obficie doprawić solą i pieprzem, dodać ocet z czerwonego wina i 1 łyżkę oliwy z oliwek, i delikatnie wrzucić.
Włóż szalotkę do miski i dodaj biały ocet winny, sok z cytryny, sok pomarańczowy i szczyptę soli.
Niech macerat przez 15 minut.
Ubić w szklance oliwy z oliwek i wymieszać z posiekaną skórką z trybuli, cytryny i pomarańczy. Smak przypraw.
Przeciąć awokado na pół wzdłuż i usunąć pestki. Pozostawiając nienaruszoną skórę, pokroić awokado wzdłuż w-calowe plastry. Plastry wyjąć dużą łyżką i ułożyć na półmisku lub pojedynczych naczyniach. Doprawić solą i pieprzem. Ułóż buraki na plastrach awokado i skropić winegretem.
Udekoruj kilkoma gałązkami trybuli.
Odmiana: Blood orange, grejpfrut, Meyer lemon i kumquat dobrze komponują się z prażonymi burakami i dressingiem cytrusowym z awokado lub bez, z rukolą i belgijską endywią.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;