Sałatka szpinakowa z Prosciutto, Portobellos i Fondue serowe
Sałatka szpinakowa z Prosciutto, Portobellos i Fondue z serem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 428 kalorii, 9g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, ząbki czosnku, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Portobellos Nadziewane Serem I Szpinakiem, Sałatka szpinakowa z chrupiącą Prosciutto i serowo-ziołowymi grzankami Polenta, oraz Fondue ze szpinakiem i boczkiem z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal grill lub podgrzej patelnię grillową. Pokrywki grzybowe zalać 3 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grillować grzyby, aż głęboko rumiane i chrupiące, o 5 minut na stronie.
Przełożyć do dużego płytkiego naczynia do ostygnięcia.
Nakrętki przeciąć na pół, następnie cienko pokroić w poprzek; powrócić do naczynia.
Grillować papryki, aż zwęglone na całym.
Przenieść do miski, przykryć folią i pozostawić na parze przez 5 minut.
Usuń zwęglone skórki, nasiona i łodygi.
Paprykę pokroić w paski o średnicy 1/2 cala, wyjąć żeberka i dodać do grzybów.
W misce, połączyć pozostałe 3/4 szklanki oliwy z oliwek z octem, 3 ząbki czosnku, tymianek, bazylia i 2 łyżeczki pieprzu.
Pieczarki i paprykę zalewamy 1/4 szklanki marynaty i lekko doprawiamy solą i pieprzem.
Marynować w temperaturze pokojowej przez 1 do 3 godzin.
W małym rondlu gotuj wino z pozostałym 1 ząbkiem czosnku, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, około 7 minut.
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z rozdrobnionym serem.
Ubijać na umiarkowanym ogniu, aż fondue będzie gładkie. Doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce, wrzucić szpinak z zastrzeżone 1/4 szklanki marynaty i kopiec na talerzach. Ułożyć grzyby, paprykę i prosciutto obok. Top z plasterkami Fontiny. Krótko podgrzać fondue, stale ubijając, aż będzie gładkie.
Szpinak skropić fondue i od razu podawać sałatkę.