Sałatka szpinakowa z gruszkami, czerwoną cebulą, żurawiną i prażonymi orzechami laskowymi

Sałatka szpinakowa z gruszkami, czerwoną cebulą, żurawiną i prażonymi orzechami laskowymi
Sałatka szpinakowa z gruszkami, czerwoną cebulą, żurawiną i prażonymi orzechami laskowymi to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Jeśli masz tylko gruszki, musztardę zbożową, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 122 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy z prażonymi orzechami laskowymi i żurawiną, Szpinakowa Sałatka z granatów z gruszkami i orzechami laskowymi, oraz Sałatka szpinakowa dla dzieci z kandyzowanymi orzechami laskowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić dressing, w małym słoiku z ciasną pokrywką, połącz oliwę z oliwek, ocet, musztardę i cukier. Przykryć szczelnie i wstrząsnąć, aby wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
2
Umieścić cebulę w średniej misce i przykryć wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Odstawić na 30 minut.
4
Dobrze osuszyć i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
Aby złożyć sałatkę, umieść szpinak, cebulę i gruszki w dużej misce. Daj dressing wstrząsnąć w ostatniej chwili i wlać, stopniowo, na sałatkę, aż warzywa są odpowiednio ubrane. Wrzucić do płaszcza równomiernie, następnie smak i dostosować przyprawy z większą ilością soli i pieprzu. Ułóż sałatkę w dużej misce i rozrzuć żurawinę i orzechy laskowe na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
ZieloniZieloni
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podawać natychmiast.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn