Sałatka szpinakowa z ciepłym boczkiem Vinaigrette

Sałatka szpinakowa z ciepłym boczkiem Vinaigrette
Sałatka szpinakowa z ciepłym boczkiem Vinaigrette może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,48 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 11g białka, oraz 26g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, szpinak, gruby bekon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Sałatka Szpinakowa Z Ciepłym Boczkiem Vinaigrette, Sałatka szpinakowa z ciepłym boczkiem Vinaigrette, oraz Ciepła sałatka szpinakowa z boczkiem-pieczarkami Vinaigrette.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać boczek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
3
Wyjąć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz i odstawić. Wyrzucić wszystkie oprócz 3 łyżki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
4
Umieść patelnię z pozostałym tłuszczem boczku na średnim ogniu, dodaj szalotkę i gotuj do pachnącego, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Ubić ocet, brązowy cukier i musztardę Dijon. zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Musztarda DijonMusztarda Dijon
Brązowy CukierBrązowy Cukier
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Połącz szpinak, zarezerwowany boczek i pekan w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Dodaj vinaigrette i wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem i natychmiast podawać.Parowanie napojów: Niklas Sauvignon Blanc, Alto Adige, Włochy. To danie jest bogate w tłuszcz z boczku i tartę z octem, więc potrzebne jest wino o wysokiej kwasowości, aby sprostać obu. Ten jasny Sauvignon z północnych krańców Włoskiej Alto Adige ma cierpkość i ostrość, aby zrównoważyć potrawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
VinaigretteVinaigrette
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
PijPij
OcetOcet
WinoWino
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn