Sałatka Owocowo-Ryżowa
Potrzebujesz bezglutenowego i wegetariańskiego hor d'oeuvre z dodatkiem lakto ovo? Sałatka owocowo-ryżowa może być świetnym przepisem do wypróbowania. Za 1,35 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 porcji. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 5 g białka i 13 g tłuszczu. Mieszanka miodu, skórki cytryny, serka śmietankowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 40% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Sałatka owocowo-ryżowa, sałatka owocowo-ryżowa oraz sałatka owocowo-ananasowo-ryżowa są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce ubij pięć pierwszych składników, aż się połączą. Wymieszaj ryż, brzoskwinie, winogrona, seler i rodzynki. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 6 godzin. Tuż przed podaniem dodaj orzechy pekan.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Marques de Caceres Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Jasnosłomkowy kolor ożywiony drobnymi bąbelkami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioszki. W ustach urocze i okrągłe, o orzeźwiającej, zrównoważonej strukturze. Żywy finisz, który podkreśla delikatne bąbelki. Orzeźwiający aperitif, Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronami, ryżem, pikantnymi potrawami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.