Sałatka Marchewkowo-Kalafiorowa
Sałatka z marchwi i kalafiora może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 205 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.58 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka daktyli, płaskie liście pietruszki, kalafior i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z kalafiorem i marchewką, Sałatka Z Kalafiorem I Marchewką, oraz Sałatka z brokułów, kalafiora i marchwi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić razem pierwsze składniki 4; odcedzić w durszlaku 30 protokół.
W międzyczasie gotować kalafior we wrzącej osolonej wodzie, aby przykryć, mieszając od czasu do czasu, 1 do 2 minut lub aż będzie kruchy-miękki; odcedzić. Spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie; odcedzić.
Marchewki opłukać pod zimną bieżącą wodą; odcedzić i osuszyć. Wrzucić razem marchew, kalafior, pomarańczowy Vinaigrette, i pozostałe składniki w dużej misce.
Uwaga: marchewkę i kalafior przyprawić winegretem, ale przed podaniem wymieszać z natką pietruszki, orzechami włoskimi, daktylami i serem.