Sałatka Letnia Miodowo-Tymiankowa

Miodowo-Tymiankowa Sałatka letnia to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 465 kalorii, 21g białka, oraz 35 g tłuszczu. Mieszanka tymianku, oliwy z oliwek, belgijskiej endywii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z pieczonej w miodzie gruszki z tymiankiem i sosem Verjus, Sałatka z pieczonej w miodzie gruszki z sosem tymiankowym Verjus, oraz Grillowana Sałatka z miecznika i bakłażana z miodowo-tymiankowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nektaryny pitne, rezerwujące doły; grubo posiekać jedną nektarynę. Na patelni 2-do 3-ćwiartkowej na dużym ogniu połącz pestki i posiekaną nektarynkę z miodem, gałązkami tymianku i 2 szklankami wody. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do 1/3 szklanki, około 20 minut; przelać przez drobny sitko do szklanki.
Niech syrop ostygnie około 10 minut.
Sok z cytryny i musztardę ubić do syropu; powoli wlać olej, ubijając aż do emulgacji.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Pokrój Pozostałe nektaryny i połącz w dużej misce z endywią, szczypiorkiem i szalotką. Delikatnie wymieszać w sosie.
Sałatkę podzielić na sześć talerzy. Serwować prosciutto równo na porcjach i posypać liśćmi tymianku, rukolą i migdałami.