Sałatka Frisée z boczkiem, daktylami i czerwoną cebulą
Sałatka Frisée z boczkiem, daktylami i czerwoną cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 656 kalorii, 16G białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz miód, daktyle, ocet winny po sherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać boczek, można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Frisée z Persimmons, daktyle i migdały, Sałatka z figami, boczkiem i Frisee, oraz Sałatka Frisée Z Boczkiem.
Instrukcje
Boczek gotować w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu, aż ostry. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść na talerz. Rezerwy 1 łyżka kapie z boczku na patelni.
Dodaj oliwę z oliwek, 3 łyżeczki miodu, daktyle, i cebula na patelni. Wymieszać z octem. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Umieścić frisée w średniej misce, dodać dressing i wrzucić. Sałatkę podzielić na 2 talerze.
Posypać serem i orzechami.