Sałatka Escarole Z Sosem Anchois
Sałatka Escarole z sosem anchois jest bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 416 kalorii, 10g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sardelę, chleb, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z Escarole i pieczonych brokułów z sosem anchois, Poważnie Włoski: Escarole I Sałatka Z Orzechów Włoskich Z Sosem Anchois, oraz Sałatka Escarole z posiekanym jajkiem i anchois Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jajka w rondlu; przykryj zimną wodą o 2 cale. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować 8 protokół.
Jajka przełożyć łyżką do miski z lodowatą wodą, następnie odcedzić, obrać i grubo posiekać.
Rozgrzać 1/4 cala oliwy z oliwek na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać kostki chleba i smażyć, obracając łyżką szczelinową, na złoty kolor, około 2 minut.
Przenieś grzanki do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć.
Wyrzucić zewnętrzną warstwę liści z eskaroli. Oddzielić pozostałe liście i grubo posiekać. Wrzucić z grzankami w dużej misce.
Sok z cytryny, sok pomarańczowy, ocet, oliwa z oliwek, czosnek i anchois umieścić w małym przykrytym pojemniku; dobrze wstrząsnąć. Wrzuć do sałatki. Podzielić na talerze, ułożyć jajka na twardo i doprawić solą i pieprzem.