Sałatka Endive z boczkiem, gorgonzolą i awokado
Sałatka z endywii z boczkiem, gorgonzolą i awokado może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,48 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka bekonu, belgijskiej endywii, sera gorgonzola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sałatka z endywii i boczku z sosem z awokado, Endywia Sałatka z awokado i bekonu z sosem Chipotle Ranch, oraz Sałatka Endive z gruszką i gorgonzolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu gotować boczek, obracając raz, aż będzie chrupiący i brązowy, w sumie około 6 minut.
Wyjąć boczek z patelni i osuszyć na papierowych ręcznikach, a następnie pokruszyć na małe kawałki.
W średniej misce, połączyć boczek, endywia, awokado, i gorgonzola. Odstawić. W małej misce ubijamy szalotkę i ocet. Stopniowo skropić oliwą z oliwek, ubijając, aż opatrunek zostanie emulgowany.
Wlać vinaigrette na sałatkę i wrzucić do herbu.