Sałatka Endive z boczkiem, gorgonzolą i awokado

Sałatka Endive z boczkiem, gorgonzolą i awokado
Sałatka z endywii z boczkiem, gorgonzolą i awokado może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 1,48 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka bekonu, belgijskiej endywii, sera gorgonzola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sałatka z endywii i boczku z sosem z awokado, Endywia Sałatka z awokado i bekonu z sosem Chipotle Ranch, oraz Sałatka Endive z gruszką i gorgonzolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na dużej patelni na średnim ogniu gotować boczek, obracając raz, aż będzie chrupiący i brązowy, w sumie około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Wyjąć boczek z patelni i osuszyć na papierowych ręcznikach, a następnie pokruszyć na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
W średniej misce, połączyć boczek, endywia, awokado, i gorgonzola. Odstawić. W małej misce ubijamy szalotkę i ocet. Stopniowo skropić oliwą z oliwek, ubijając, aż opatrunek zostanie emulgowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
EndiveEndive
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wlać vinaigrette na sałatkę i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
5
Podawać natychmiast.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn