Sałatka cytrusowa z krewetkami i rukolą
Sałatka cytrusowa z krewetkami i rukolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.7 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 207 kalorii, 21g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz krewetki jumbo, krew pomarańcze, skórka grejpfruta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać skórkę wapienną, można podążać tym daniem głównym z Key Limonkowe Babeczki jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łosoś cytrusowy z sałatką z rukoli, Jicama, Sałatka z cytrusów i rukoli, oraz Oczyszczająca Sałatka z rukoli i cytrusów z sosem Kurkumowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować vinaigrette, połącz pierwsze 6 składników, mieszając trzepaczką.
Aby przygotować sałatkę, dodać krewetki do dużego rondla wrzącej wody.
Wyjąć z ognia,i odstawić na 5 minut lub aż krewetki są zrobione.
Odcedzić i spłukać zimną wodą; odcedzić.
Wyciąć 1/4-calowy plaster off góry i dołu pomarańczy i grejpfruta.
Odetnij skórkę, aby nie pozostał biały Pestka.
Pokrój owoce w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala i wyrzuć nasiona.
Pokrój każdy plasterek grejpfruta na ćwiartki. Ułóż owoce na półmisku.
Owoce skropić 2 łyżkami winegretu.
Połączyć krewetki, cebula, mięta, i 1 łyżka vinaigrette, podrzucając delikatnie do herbu. Ułóż mieszankę krewetek nad owocami.
Połączyć pozostałe vinaigrette, rukiew wodna i kumkwat, podrzucając delikatnie do herbu. Ułóż mieszankę rukoli nad mieszaniną krewetek.