Satay z kurczaka w sosie orzechowym
Kurczak Satay z sosem orzechowym jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, pierś z kurczaka, curry w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Satay z kurczaka w sosie orzechowym, Satay z kurczaka w sosie orzechowym, oraz Satay z kurczaka w sosie orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić mleko kokosowe, sos rybny, curry, cukier, kolendrę, sól i pieprz. Włożyć kurczaka do dużej torebki ziplock; zalać marynatą. Worek uszczelniający; marynatę wcierać w kurczaka. Chill przez 3 godziny, obracając torbę od czasu do czasu.
Połącz sos sojowy, ocet, pieprz czerwony, cukier, imbir, olej sezamowy, masło orzechowe i bulion na patelni i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ubijając do gładkiej, 2 do 3 protokół. Cienkie z większą ilością bulionu z kurczaka, w razie potrzeby.
Zdjąć z ognia, ostudzić, przykryć i schłodzić.
Rozgrzej grill do średniej.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę. Nawlecz każdy kawałek kurczaka na metalowy lub bambusowy szaszłyk. Grilluj przez 5 do 7 minut, obracając raz, aż kurczak zostanie ugotowany i nie będzie już różowy.