Satay Wołowy
Ten przepis służy 24 i kosztuje 44 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 11g białka, oraz 4G tłuszczu. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jeśli masz czosnek, szalotki, sok z limonki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Satay Wołowy, Satay Wołowy, oraz Kurczak (Lub Wołowina) Satay dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój wołowinę na ziarno w paski o szerokości 1/2 cala i włóż do dużego zamykanego worka. W misce, ubić razem sos sojowy, olej, sok z limonki, brązowy cukier, czosnek i imbir.
Zalać marynatą do worka na wołowinę. Uszczelnić worek i wrzucić do płaszcza całkowicie.
Umieść torebkę w dużej misce i włóż do lodówki, aby marynować przez co najmniej 1 godzinę lub tak długo, jak przez noc.
Podawać: rozgrzać grill lub patelnię grillową na średnim ogniu. Nawlecz 24 paski wołowiny na szaszłyki. Olej bramy grilla i umieścić wołowinę na grillu. W razie potrzeby, zarezerwować pozostałe paski wołowiny i marynaty do innego użytku, takich jak Runda 2 przepis wołowina i kapusta Stir Fry. Gotować szaszłyki 2 do 3 minut na stronę.
Zdjąć z ognia, umieścić na półmisku i posypać szalotki.