Sardynki z chrupiącą papryką okruchy
Przepis sardynki z chrupiącą papryką okruchy mogą być wykonane w około 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odbierz sardynki, pietruszkę płaskolistną, paprykę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 22 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowane sardynki z cytryną, czosnkiem i papryką, Pieczone małże z ostrymi okruchami papryki, oraz Pieczony pieprz linguine z chrupiącymi okruchami.
Instrukcje
Rozgrzej grill lub rozpal grilla. Doprawić sardynki wewnątrz i na zewnątrz, następnie grillować lub grillować przez 5 minut, aż do ugotowania.
W międzyczasie rozgrzej olej na patelni. Czosnek smażyć przez 1 min, dodać okruchy i paprykę, następnie smażyć na dość dużym ogniu, mieszając, aż okruchy będą chrupiące. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki.
Podawać sardynki rozsypane z okruchami i cytryny lub limonki klinów. Świetnie komponuje się ze świeżą sałatką lub włoskim szpinakiem.
Polecane wino: Albarino, Riesling, Sparkling Rose
Albarino, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla sardynek. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak sardynki, dobrze komponują się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Jedno wino, którego możesz spróbować, to mieszanka Santiago Ruiz Albarino. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Santiago Ruiz Albarino Blend]()
Santiago Ruiz Albarino Blend
Jasne i jasnożółte. Intensywny i złożony aromat owoców (jabłko, gruszka, morela), ziół (werbena cytrynowa, anyż) i nut mineralnych. Pełna, owocowa złożoność powraca w połączeniu z mineralnością mokrego kamienia na podniebieniu przed długim i ostrym wykończeniem. Połączenie pięciu rodzimych odmian winorośli z Rias Baixas sprawia, że jest to wino o wyjątkowym charakterze.