Sardynki z chrupiącą papryką okruchy

Sardynki z chrupiącą papryką okruchy
Przepis sardynki z chrupiącą papryką okruchy mogą być wykonane w około 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odbierz sardynki, pietruszkę płaskolistną, paprykę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 22 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło tę przystawkę. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowane sardynki z cytryną, czosnkiem i papryką, Pieczone małże z ostrymi okruchami papryki, oraz Pieczony pieprz linguine z chrupiącymi okruchami.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill lub rozpal grilla. Doprawić sardynki wewnątrz i na zewnątrz, następnie grillować lub grillować przez 5 minut, aż do ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
2
W międzyczasie rozgrzej olej na patelni. Czosnek smażyć przez 1 min, dodać okruchy i paprykę, następnie smażyć na dość dużym ogniu, mieszając, aż okruchy będą chrupiące. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Lody NeapolitańskieLody Neapolitańskie
3
Podawać sardynki rozsypane z okruchami i cytryny lub limonki klinów. Świetnie komponuje się ze świeżą sałatką lub włoskim szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
SardynkiSardynki
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Polecane wino: Albarino, Riesling, Sparkling Rose

Albarino, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla sardynek. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak sardynki, dobrze komponują się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Jedno wino, którego możesz spróbować, to mieszanka Santiago Ruiz Albarino. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Santiago Ruiz Albarino Blend
Santiago Ruiz Albarino Blend
Jasne i jasnożółte. Intensywny i złożony aromat owoców (jabłko, gruszka, morela), ziół (werbena cytrynowa, anyż) i nut mineralnych. Pełna, owocowa złożoność powraca w połączeniu z mineralnością mokrego kamienia na podniebieniu przed długim i ostrym wykończeniem. Połączenie pięciu rodzimych odmian winorośli z Rias Baixas sprawia, że jest to wino o wyjątkowym charakterze.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia12
Magazyn