Sardynki Taki: Sardeles Takis
Sardynki Taki: Sardeles Takis to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 858 kalorii, 44g białka, oraz 56g tłuszczu. Za $2.75 za porcję, ten przepis okładki 35% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 12 minut. Mieszanka oregano, soku z cytryny, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 64%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Sardynki na zieleni, Sardynki Pokruszone, oraz Sardynki Na Krakersach.
Instrukcje
Oczyść sardynki, odcinając głowy i ogony nożyczkami. Następnie odetnij kręgosłup, aby otworzyć rybę. Nie przecinaj całkowicie.
Pokryj wnętrze sardynek warstwą szarej soli i zamknij filet. Posmaruj zewnętrzną stronę solą i umieść na płytkim, małym talerzu. Przykryj i wstaw do lodówki na 12 godzin.
Dobrze spłucz i pokrój na pół, aby oddzielić filety.
W małej misce wymieszaj razem sok z cytryny, oliwę z oliwek i oregano. Na półmisku ułóż pomidory i ułóż filety z sardynek na wierzchu.
Polej rybę mieszanką cytryny. Wrzuć oliwki na wierzch i podawaj z rustykalnym chlebem na meze.
Polecane wino: Riesling, Albarino, Sparkling Rose
Riesling, Albarino i musujące różowe to moje najlepsze typy na sardynki. Mocno aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak sardynki, dobrze komponują się z tymi rześkimi białymi winami i winem musującym, nawet różowym. Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken]()
Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken
Dymne aromaty prowadzą do podniebienia, które jest niesamowicie jedwabiste, słone i wyraziste; kwiat wiśni i piargi w ultra hi-def; delikatne szczypanie chilijskiej nici na wykończeniu nie przeszkadza w chłodnej, przewiewnej złożoności. Nie pamiętam lepszego rocznika tego wina.