Sardele Marynowane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marynowanych anchois. Jedna porcja zawiera 571 kalorii, 58g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $11.56 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz anchois, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, Wino i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marynowane anchois z chlebem i masłem, Świeże Anchois Marynowane W Salsa Verde, oraz Wieprzowina marynowana w Porto ze śliwkami i anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozdziel sardele na środku, wypatrosz je i usuń ich głowy i kolce. Opłucz je odcedzić.
Rozłóż około ½ plastrów cebuli na dno szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia 9×13.
Połóż anchois na wierzchu w jak najbliżej jednej warstwy.
Połączyć 1 szklankę octu i soku z cytryny i skropić mieszaninę nad rybą. Top z około ½ pozostałych plastrów cebuli.
Włożyć pozostałą cebulę do małej miski i zalać Pozostałe ½ szklanki octu winnego na nich.
Pozostaw rybę w chłodnym miejscu przez 4-6 godzin. Gdy miąższ anchois wybielone i ujędrnione (kwasowość będzie gotować) odsączyć je i przenieść je do innej miski. Doprawić je lekko solą i pieprzem, dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia do przykrycia, a następnie udekorować pozostałą cebulą i octem w misce.
Pozostaw rybę na kilka godzin w lodówce i podawaj jako antipasto.