Sandacz Pokryty Chrupiącą Skórką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj sandacza w chrupiącej skórce. Jedna porcja zawiera 484 kalorii, 49g białka, oraz 22g tłuszczu. Za 8,87 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, mąkę, filety ze szczupaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Boczek Smażone Chrupiące Powlekane Francuskie Tosty, Walleye Delight, oraz Najlepsze Smażone Walleye dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj mąkę, paprykę, sól, pieprz, cebulę w proszku i czosnek w proszku. W innej misce ubij jajka. Zanurz obie strony filetów w mieszance mąki i jajkach, a następnie obtocz płatkami ziemniaczanymi.
Na dużej patelni smażyć filety na oleju przez 5 minut z każdej strony lub do momentu, aż ryba łatwo się łuszczy widelcem.
W razie potrzeby podawać z sosem tatarskim i cytryną.