Samosy Wołowe
Samosy wołowe mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury Hor d ' oeuvre. Ten bezmleczny przepis służy 18 i kosztuje 1,41 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Mieszanka chili w proszku, mielona wołowina, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 82 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Samosy Wołowe, Pikantne Samosy Wołowe, oraz Samosy Niskotłuszczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel lekko osolonej wody do wrzenia. Wymieszać z ziemniakami i groszkiem. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie, ale nadal firma, o 15 protokół.
Odcedzić, rozgnieść i odstawić.
W dużym rondlu na średnim ogniu rozgrzać olej. Brązowe nasiona kminku i liść laurowy.
Wymieszać z cebulą i mieloną wołowiną. Gotuj, aż wołowina będzie równomiernie brązowa, a cebula miękka, około 5 minut.
Wymieszać w czosnku, świeży korzeń imbiru. Doprawić czarnym pieprzem, solą, kminkiem, kolendrą, kurkumą, chili w proszku, cynamonem i kardamonem. Wymieszać z puree ziemniaczanym.
Wyjąć z ognia i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę lub do ostygnięcia.
Rozgrzać olej w dużym, ciężkim rondlu na dużym ogniu.
Wymieszać kolendry i zielonej papryki chile do mieszanki ziemniaków i wołowiny.
Umieścić około 1 łyżkę mieszanki na każdym arkuszu phyllo. Fold arkuszy w trójkąty, naciskając krawędzie wraz z zwilżonymi palcami.
W małych partiach smażyć na złoty kolor, około 3 minut.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i podawać na ciepło.