Samosy półksiężycowe
Crescent Samosas to przystawka dla 16 osób. Za 72 centy za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 242 kalorie . Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 30 minut . Mieszanka oliwy z oliwek, mielonego kminu, jogurtu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje niezbyt super łyżeczkową ocenę 27% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Baked Indian Samosas , Blueberry Almond Crescent Rolls i Eggless Chocolate Chip Crescent Cookies - Eggless Cookies .
Instrukcje
Na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką podsmaż ziemniaki na oleju, aż lekko się zrumienią.
Dodaj chili i czosnek; smaż jeszcze 1 minutę. Wymieszaj z groszkiem, sokiem z cytryny, proszkiem curry i pieprzem.
Przełożyć do dużej miski i grubo rozgnieść.
Podziel ciasto półksiężycowe na 16 trójkątów.
Nałóż 1 łyżkę mieszanki ziemniaczanej na szerszy koniec każdego trójkąta i zwiń, zaczynając od szerszego końca.
Połóż je stroną do dołu w odległości 2 cali od siebie na nieposmarowanych blachach do pieczenia; zagnij końce, aby nadać im kształt półksiężyca.
Piecz w temperaturze 375° przez 10-12 minut lub do uzyskania złotego koloru. W międzyczasie w małej misce wymieszaj składniki sosu.
Podawać z ciepłymi samosami.