Sambuca gotowane figi z ricottą i orzeszkami piniowymi

Sambuca gotowane figi z ricottą i orzeszkami piniowymi
Sambuca gotowane figi z Ricottanem i orzeszkami pinii mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz jędrne-Dojrzałe fioletowe figi, oliwę z oliwek, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 20 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Spróbuj Sambuca gotowane figi z Ricottanem i orzeszkami pinii, Bochenek Czerwonego Wina Z Orzeszkami Pinii I Figami, oraz Pieczone Figi Z Octem Balsamicznym I Orzeszkami Pinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na małej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować orzeszki piniowe, mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
2
Przełożyć na ręczniki papierowe i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Sambuca dusić z cukrem w rondlu (patelnia powinna być wystarczająco duża, aby trzymać figi w pozycji pionowej), mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
4
Wytnij bardzo cienki plasterek od spodu każdej figury i postaw figi w płynie w rondlu (figi nie będą pokryte cieczą).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
5
Gotuj figi na wolnym ogniu, pod przykryciem, 5 minut. Lekko schłodzić w płynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
6
Doprawić ricottę solą i pieprzem. Figi podzielić na 4 talerze z ricottą i skropić figami odrobiną płynu, następnie posypać orzeszkami piniowymi i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser TallegioSer Tallegio
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn