Sambuca gotowane figi z ricottą i orzeszkami piniowymi
Sambuca gotowane figi z Ricottanem i orzeszkami pinii to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Mieszanka jędrnych dojrzałych fioletowych figi, oliwa z oliwek, ricotta z pełnego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bochenek Czerwonego Wina Z Orzeszkami Pinii I Figami, Pieczone Figi Z Octem Balsamicznym I Orzeszkami Pinii, oraz Jogurt ze świeżymi figami, miodem i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na małej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować orzeszki piniowe, mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe i doprawić solą.
Sambuca dusić z cukrem w rondlu (patelnia powinna być wystarczająco duża, aby trzymać figi w pozycji pionowej), mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wytnij bardzo cienki plasterek od spodu każdej figury i postaw figi w płynie w rondlu (figi nie będą pokryte cieczą).
Gotuj figi na wolnym ogniu, pod przykryciem, 5 minut. Lekko schłodzić w płynie.
Doprawić ricottę solą i pieprzem. Figi podzielić na 4 talerze z ricottą i skropić figami odrobiną płynu, następnie posypać orzeszkami piniowymi i podawać.