Salwadorski Pieczony Indyk

Salwadorski pieczony indyk może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 315 kalorii, 40g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, oliwki, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać surowe pestki dyni, możesz śledzić to danie główne z Pestki Dyni Kruche jako deser. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gorący Pieczony Indyk Górski (Hot Turkey Sandwich), Indyk pieczony i pieczony szampanem, oraz Jedz Indyka! Pierś Z Indyka Pieczona W Czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w najwyższej pozycji i rozgrzej piekarnik na ustawieniu broil. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Umieść pomidory i paprykę na blasze do pieczenia, przycięte na dół. Broil na górnej półce rozgrzanego piekarnika, aż Skórki zaczną czernieć, o 5 protokół.
Wrzucić zwęglone warzywa do miski i zamknąć folią na parę, aż ich skórki się poluzują. Niższy stojak piekarnika, aby pomieścić patelnię do pieczenia i włączyć piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
W międzyczasie wlać olej roślinny do patelni do pieczenia (lub patelni wystarczająco dużej, aby pasowała do indyka) i umieścić na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać indyka i podsmażyć ze wszystkich stron, aż rumiane, o 10 protokół. Gdy indyk jest rumiany, umieścić bok piersi do góry na patelni, i stuff z ćwiartkami jabłka i oliwki. Odstawić.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodaj ancho chiles, nasiona dyni, i liście laurowe. Gotować i mieszać, aż nasiona dyni zaczną pachnieć tosty, około 5 minut, a następnie wlać mieszaninę do blendera.
Gdy pomidory i papryka na parze na tyle, że skórki zostały poluzowane, usunąć i wyrzucić Skórki.
Umieścić pomidory, zielona papryka, i cebula do blendera z pestkami dyni. Zmiksować do uzyskania gęstego, gładkiego sosu. Doprawić solą i pieprzem do smaku, w razie potrzeby dodając trochę płynu z oliwek.
SOS posmarować indykiem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Gotować, aż termometr mięsa włożony do mięsistej części uda czyta 180 stopni F (80 stopni C), około 3 godzin, fastrygowanie od czasu do czasu.